Volg tijdens de Nationale Budodag de sessie ‘gezonde voeding voor (top)sporters’ en ontdek meer over de combinatie (top)sport en voeding. Door voedingswetenschap, sportdiëtetiek en de kookpraktijk samen te brengen worden de topsporters #OpPapendal optimaal bediend met innovatieve basisvoeding. Voeding voor inspanning of herstel. Gezonde tussendoortjes en reguliere sportmaaltijden met alle benodigde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. De koks op Papendal zijn voortdurend in gesprek met sporters, voedingsdeskundigen en coaches om de topsporter doelgericht te bedienen. Middels workshops brengen deze topsportkoks hun wetenschappelijke kennis in de praktijk. Er worden direct resultaten geboekt in aangepast eetgedrag.
Op zaterdag 31 maart licht Erik te Velthuis, manager Topsportrestaurant op Papendal, toe waarom een juiste voedingskeuze niet alleen belangrijk is voor topsporters, maar ook voor de prestaties in het bedrijfsleven. Door de kennis toe te passen kan men bijvoorbeeld een dip na de maaltijd voorkomen, langer een energiek gevoel houden of minder snel een hongergevoel krijgen. Dit kan bijdragen aan een gezonde bedrijfsvoering. Tijdens de meeste presentaties van Erik kun je zelf genieten van al het lekkers dat op tafel staat.
LET OP: deze sessie is voor maximaal 25 personen, geef je dus snel op! Meer over voeding te weten komen tijdens de Nationale Budodag? Volg in de tweede ronde de sessie ‘invloed van voeding op gewicht’, gegeven door sport diëtiste Anja van Geel.
Geef je hier op voor de Nationale Budodag 2018!
Judo Bond Nederland (JBN) heeft passie voor aikido, jiujitsu en judo en gelooft in de verbindende kracht van deze disciplines, die mens en samenleving versterken.