Nu het buiten flink koud is, kunnen we ons voorstellen dat het fijn is om binnen iets lekkers te bakken en dit op te smikkelen. Hoe kan dat beter dan met het maken van je eigen judokoekjes? Budoclub Geisha deelde een leuk en vooral heel lekker recept met ons.
weegschaal – schaal – mes – deegroller – bakplaat – bakpapier
Koekjesvorm - breed plakband
Kneeddeeg - 100 gr bloem
Glazuur
A. Maken van de koekjesvorm.
B. Verwarm de oven voor op 160
C. Leg op de bakplaat een stuk bakpapier die de gehele plaat bedekt.
D. Zeef de poedersuiker voeg terwijl je roert het water en het citroensap druppelsgewijs bij de suiker. Roer tot de massa dik vloeibaar is. Bestrijk je afgekoelde koekjes met het glazuur. Laat de glazuur even drogen.
Optie 1. Voeg 1 a 2 druppels kleurstof (of een beetje cacao) toe aan je gelazuur. Zorg ervoor dat het glazuur niet te dun wordt . Is dit wel het geval doe er dan nog wat poedersuiker bij. Teken met het gekleurde glazuur een judoband op de koekjes.
of
Optie 2. Rol van gekleurde fondant dunne strengen. Gebruik deze strengen om een judoband op de pakjes te maken. Je koekjes zijn nu klaar. Eet smakelijk
Judo Bond Nederland (JBN) heeft passie voor aikido, jiujitsu en judo en gelooft in de verbindende kracht van deze disciplines, die mens en samenleving versterken.